Pita's met gehakt en zoete aardappelspread

en gebakken groenten

30-35 min
Rund
Varken

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een pan water aan de kook voor de aardappelen en de winterpeen. Schil en snijd de aardappelen en winterpeen in grove stukken. Kook voor 15 tot 20 minuten in de kookpan. Prik met een vork in de zoete aardappel en winterpeen om te kijken of deze gaar zijn. Giet vervolgens de aardappel en winterpeen af en bewaar wat kookvocht. Doe ze daarna weer terug in de pan.
2 Snijd vervolgens de courgette in halve maantjes en de paprika in blokjes.
3 Verhit wat olijfolie in twee koekenpannen. Bak in de ene koekenpan de courgette en paprika in 5-6 min gaar op middelhoog vuur. Bak in de andere koekenpan de half om halfgehakt voor 6-8 min op middelhoog vuur.
4 Doe de pita broodjes in de oven voor 8-10 min tot ze goudbruin zijn. Stamp de zoete aardappel en winterpeen fijn in de pan samen de komijn, paprikapoeder en eventueel zout en peper naar smaak. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de puree wat smeuïger te maken.
5 Smeer op iedere pita een goede laag van de zoete aardappel spread. Verdeel vervolgens het gehakt over de spread en hierna de groenten.
6 Garneer met de fijngehakte koriander. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 pers. 3 pers. 4 pers. Eenheid
Zoete aardappel 1 1,5 2 st
Komijn en gerookte paprika poeder 4 6 8 gr
Pita broodjes 4 6 8 st
Courgette 0,5 0,75 1 st
Verse koriander 0,5 0,75 1 bosje
Rode paprika 1 1,5 2 st
Winterpeen 0,75 1 1,5 st
Half om half gehakt 200 300 400 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt
Olijfolie
Peper & zout

Kookgerei

Koekenpan (2x), Kookpan 

Allergenen

Gluten