met feta en verse peterselie
1 | Breng twee kookpannen met water aan de kook voor de zoete aardappel en snijbonen. Schil de zoete aardappel met een dunschiller en snijd in stukken. Kook de zoete aardappels in 15-20 min gaar. Giet vervolgens het kookvocht af, maar bewaar een beetje kookvocht voor later. | ||||
2 | Was de snijbonen, snijd de uiteindes hier vanaf en snijd vervolgens in grove repen van 2 á 3 cm. Kook de snijbonen zonder deksel in 5-6 min gaar. Prik met een vork in een snijboon om te checken of ze beetgaar zijn en giet vervolgens af. | ||||
3 | Snijd de puntpaprika in fijne blokjes, haal de blaadjes peterselie van het takje en snijd fijn. Stamp de zoete aardappels tot een puree met een stamper en voeg wat kookvocht toe om het wat smeuïger te maken. Voeg wat mosterd en peper en zout toe naar smaak. | ||||
4 | Voeg vervolgens de snijbonen en paprika toe aan de pan met zoete aardappel en meng het geheel met elkaar. Verdeel de zoete aardappel stamppot op de borden, verkruimel de feta hierboven en garneer met verse peterselie. Eet smakelijk! | ||||
Ingrediënt | 2 pers. | 3-4 pers. | 4-5 pers. | Eenheid |
Zoete aardappel | 500 | 750 | 1000 | gr |
Snijbonen | 200 | 300 | 400 | gr |
Puntpaprika | 1 | 1.5 | 2 | gr |
Feta | 50 | 100 | 150 | st |
Verse peterselie | 0.5 | 0.75 | 1 | bosje |
Ingrediënt | 2 pers. | 3-4 pers. | 4-5 pers. | Eenheid |
Peper & zout |
|
|
|
|
Mosterd | 2 | 3 | 4 | el |
2x Kookpannen
Energie (KJ) 1493, Energie (kcal) 356, Eiwit (g) 9, Koolhydraten (g) 58, Waarvan suikers (g) 17, Vetten totaal (g) 5, Waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 11, Zout (g) 0
Dit gerecht bevat: Melk, mosterd*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.